In Herselt is op Nieuwjaarsdag de Nékes (René) Vermeulen overleden. Samen met zijn boezembriend Karel (Cha) Van Bedts werd hij de voorbije maanden nog extra in de kijker gezet als lid van de oudste plakploeg in België.

De oudste plakploeg van België is niet meer.

Op Nieuwjaarsdag is  René, 'de Nekes', Vermeulen ingeslapen na een korte maar slepende ziekte. Eind oktober ging hij naar de dokter omdat hij al een tijdje geen eetlust meer had. De diagnose kon niet slechter zijn...

Burgemeester Luc Peetermans: "Nonkel René was een supernonkel maar bovenal een fantastische (over)(groot)vader. In zijn laatste maanden heeft hij samen met zijn beste vriend, de Cha, enorm genoten van de titel 'oudste plakploeg van België'. Nonkel René is 83 jaar geworden en plakte meer dan 67 jaar voor diverse CVP- en later CD&V-kandidaten, waaronder 25 jaar voor burgemeester Luc Peetermans.

Bij mijn 5de eedaflegging waren 'de Cha en de Nekes' eregetuigen. Ze werden er warm onthaald door gouverneur Cathy Berx (foto)".

Vrijdag om 19u is er een avondwake in de Sint-Servaaskerk te Herselt-centrum. Zaterdag is er om 11u de uitvaartplechtigheid.

Wie de René 'de Nekes' Vermeulen nog een keer live aan het werk wil zien kan het filmpje bekijken op Voor de Show van VTM (uitzending van 13/9).